Συμβουλευτική σε Ζευγάρια με Θέματα Υπογονιμότητας

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΕ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ

Η υπογονιμότητα συχνά έχει αγχωτική επίδραση στις σχέσεις και συχνά μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού. Το ζευγάρι απομονώνεται και αυτό έχει σαν επίπτωση την απομάκρυνση από το περιβάλλον τους αλλά και από την μεταξύ τους επικοινωνία. Μπορεί να υπάρχει μια βαθιά αίσθηση απώλειας και θλίψης που μπορεί να επηρεάσει την σχέση.

Όταν μια εγκυμοσύνη δεν εκπληρώνετε τότε συνήθως επικρατούν συναισθήματα φόβου, ενοχής, άρνηση, λύπης, σοκ και εγκατάλειψης από τον σύντροφο που αισθάνεται πως το πρόβλημα βρίσκεται εκεί και τους βαραίνει. Απέναντι στην υπογονιμότητα οι γυναίκες συνήθως νοιώθουν λιγότερο θηλυκές και οι άντρες λιγότερο αρρενωποί.

Έρευνες έχουν δείξει ότι η υπογονιμότητα μπορεί να προκαλέσει έντονο στρες στην σχέση και το ζευγάρι να αισθάνεται δυσαρεστημένο με τον εαυτό του και τον γάμο του. Είναι πολύ σημαντικό να εκφράσετε τα συναισθήματα θλίψης, απώλειας και θυμού και να έχετε καλή στήριξη από τους ανθρώπους γύρω σας που καταλαβαίνουν τη θέση σας.

Η συμβουλευτική προτείνεται να αρχίσει πριν ξεκινήσει η έρευνα για κέντρο εξωσωματικής ή η διαδικασία καθώς αυτό μπορεί να ανοίξει τα κανάλια επικοινωνίας και να κρατήσει το ζευγάρι την μεταξύ τους επικοινωνία ζωντανή καθώς υποβάλλονται σε μια πολύ δύσκολη διαδικασία.